A HR-en túl!

Ennek a rövidke blognak cseppet sem az a szándéka, hogy a hr szakma rejtelmeibe engedjen betekintést illetve, hogy megmondja mi a feladata egy hr szakembernek.

Azt szeretném érzékeltetni, hogy munkavállalói szemmel, mennyi mindenben lehet szövetségesünk egy rátermett és profi hr munkatárs. Talán néhány kihívásra vagy problémás helyzetre jól jöhet, ha az alábbiakkal tisztában vagyunk.

A munkavállaló első találkozása, talán az állásinterjú alkalmához fűződik, de balgaság lenne ennél a felelősségteljes, emberekkel foglalkozó pozíciónál, pusztán álláspályázók felvételére koncentrálni.
Mert bár alapjában valószínűleg ez a feladatuk, de széleskörűen annál jóval több.

A munkahelyi létünkben, illetve munkánkkal kapcsolatos számos kihívásban a hr lehet a megoldás, akivel szövetségesként tudjuk magunkból a legtöbbet úgy kihozni, hogy abból mindenki jól “profitálhasson”.

Számos esetben ők azok, akiknek egyértelmű rálátása és felhatalmazása van a cégen belül bizonyos folyamatok elindításához, felterjesztéséhez és majdani lemenedzseléséhez.

Munkavállaló coaching menete ITT!

Munkavállalóként igyekezzünk feltérképezni a lehetőségeinket, melyekben keressük meg a kapcsolódási pontot a cég hr szakemberével. Ha valami “fáj” vagy nyomja a lelkünket nem feltétlenül egyből valami drasztikus lépésre kell gondolnunk, vegyük fel a kapcsolatot az illetékes kollégánkkal.

Mik lehetnek ezek az esetek, csak néhány a teljesség igénye nélkül:

  • a munka biztonságos feltételeinek ellenőrzése és fejlesztése
  • a képzések és fejlesztések támogatása csoportos vagy egyéni szinten
  • a munkaügyi jogszabályok folyamatos betartatása és azok ellenőrzése
  • a vállalati szintű, de egyéneket is személyesen érintő pénzügyi megoldások, megtakarítások és pénzügyi előnyök feltérképezése
  • a személyedet érintő minden egyéb kérdés, akár a munkahelyi zaklatás is ide illik
  • a beilleszkedéssel kapcsolatos kihívások
  • karriercélok

A legtöbb esetben bátran tekinthetünk a hr-es kollégára, mint “szövetségesre”, mert az ő közreműködésével sokat javíthatunk a munkahelyi hangulatunkon, hatékonyságunkon és fejlődésünkön.

Kövess a LinkedIn-en is a friss bejegyzéseimért!

2018.május

“Túlképzett” álláspályázók helyzete