A vonzó cég

2018-06-28T07:38:06+00:00 március 23rd, 2018|Tags: |

A vonzó cég

A képzett, felkészült cégvezetés tudja, hogy milyen a vonzó cég, vagyis mik azok a tényezők, melyek vonzóvá teszik a munkavállalónak a céget.
Sok cég igyekszik kihasználni a lehetőségeit a fejlesztésre, hiszen melyik munkavállaló tervezi a jövőjét egy “gittegyletben”?!

Ez egyáltalán nem az ördögtől való kihívás, megvalósítható, csak kell, hogy felsőbb szinten legyen szándék erre. Az nem baj, ha minden pontot nem tud teljesíteni, mert financiálisan nem tart még ott, de abban egyet kell értenünk, hogy például egy dicséret, ami rettentően motiváló, ingyen van!

 A vonzó cég kifizetődő, törekedj a legjobbra, teremts:

Kihívásokkal teli feladatokat 

Fontos, hogy a munkavállaló olyan feladatot, munkakört kapjon, melyre alkalmas. Mert csak ez fogja motiválni és egyre jobb teljesítményre sarkallni. Kihívásnak csak azt lehet nevezni, mely számára elvégezhető és nem kudarcra ítélt már az elején.

Dicséret

Az elvégzett feladat mindenképpen elismerést igényel. Akkor is érdemes dicsérni és biztatni, ha még némi hiányosság maradt a tennivalókban. Gondoljunk csak egy új vagy kezdő munkavállalóra. Muszáj biztatni, hogy jól és hamarabb beilleszkedjen.

Kreativitásban szabadságot

Ki szereti, és ki lehet hatékony, ha minden feladatnál egy felettese a fülében liheg? Kell annyi bizalmat és szabadságot adni egy feladat elvégzéséhez, hogy a munkavállaló kreatívan alkothasson. Ha ezt nem tudod megvalósítani vezetőként, akkor egy megoldás maradt, csináld magad a feladatot!

Mentorálást a munkához

Érdemes egy munkavállaló mellé idősebb, rutinosabb kollégát kijelölni legalább a betanulás ideje alatt. Ha megvalósítható, hogy a későbbiekben is bármikor segítséget lehet kérni a munkával kapcsolatban az, komoly stressz csökkentő és hatékonyságot adó. Sok szakmai kérdésben gyorsabb és biztosabb munkát lehet így elérni egy támogató személlyel.

Képzést, melyet valóban hasznosíthat a feladataiban

Talán felesleges is magyarázni, mennyire fontos a fejlődés, a fejlesztés folyamatos fenntartása. Csak olyan tréningeket érdemes tartatni, amik mindenképpen a munkavállaló kvalitását növelik. Nem éri meg csak azért bekényszeríteni egy előadásra, hogy megtarthassunk egy oktatást, előadást, mert be lett tervezve a cég költségvetésébe. Használjuk fel okos dolgokra a lehetőségeinket.

Executive coaching itt! 

Munkaeszközöket, melyeket magánhasználatra is megkaphat a munkavállaló 

Ez erősen bizalmi kérdés, hiszen a cég saját eszközeit bocsájtja a munkavállaló rendelkezésére, de egy biztos, hogy sokat segít a munkakedv fenntartásában. Ez leginkább olyan embereknél működik , akik képesek “magukénak” tekinteni a céget. De ezt csak akkor lehet elérni, ha olyan körülményeket kínálunk melyek ezt lehetővé teszik.

Munkával arányos bérezést

Egy cégvezetés akkor járhat a legoptimálisabb úton a bérezés tárgykörében, ha törekszik arra, hogy az elvégzett munkával arányosan fizessen.
Ha éppen túlóra vagy egyéb miatt kell többet dolgozni, azt is egyenlítse ki, és ne az elsunnyogás lehetőségét válassza, mert akkor az összes eddigi pontot dobhatja a szemétbe.

Bónusz lehetőséget

Egyszerűen eldönthető cégszinten, hogy tudunk e sikeresen elvégzett többlet feladatért honoráriumot meghirdetni. Ezzel növelhetjük egy gyengébb időszakban a forgalmunkat, értékesítésünket illetve újabb kihívást és pénzt tudunk adni a kollégáinknak. Kell ennél okosabb dolog? Mert ez a cégnek is megéri!

Cégvezetés felé nyitott kapukat

Nem szorul magyarázatra annak a hatása, amikor a cégvezetés együtt “lüktet” a kollégákkal. Nincs elszigetelődés a vezetők részéről, könnyen és egyszerűen elérhetőek a céges csatornákon.

Együtt lüktető kollektívát

Aki arra törekszik, hogy ne legyenek barátkozások vagy szimpatizálódások a cégén belül az kinyírja a kreatív és hatékony közös munka lehetőségét. Ezt biztosan nem akarja egy gondolkodó cégvezetés sem, ezért támogatja a cégen belüli kapcsolatépítő lehetőségeket.

Adj támogatást, hogy munkatársaid magukénak tudják az eredményeiket

Amikor egy projektfeladat megvalósult, szinte biztos, hogy azok akik benne dolgoztak szívesen megosztanák kihívásaikat és sikereiket melyekkel az elmúlt hetekben, hónapokban szembesültek. Az is valószínű, hogy a kollégáik is szívesen hallgatnák őket. Erre egy meeting kiválóan alkalmas lehet, és biztos, hogy egy ilyen kisebb szakmai beszámoló után, ismét szívesen kezd neki egy hasonló vagy még nagyobb feladat megvalósításának.

Kövess a Twitteren is!

2018. március

Skypeon nincs lehetetlen távolság közöttünk
Ne maradjon le!

Iratkozzon fel
a hírlevelünkre

Hírleveleinkről természetesen bármikor leiratkozhat.
FELIRATKOZOM
close-link