Az önbizalom és motiváció megléte nagyon fontos minden ember életében.
Befolyásolják a sikerességünket, kiegyensúlyozottságunkat az életben betöltött pozíciónkat, szerepünket.
Önbizalom és motiváció olyan, mint két jó és szerető testvér.
Ha kevés önbizalmad van, a motivációd is valószínűleg a béka feneke alatt rejtőzik.
Ha motivált vagy, akkor az önbizalmad viszont sokat nő.

Ez a 9 pont segít, hogy az önbizalom és motiváció egyensúlyban legyen

 • Ne koncentrálj a múltra örökösen, illetve csak annyiban, hogy szedd ki a pozitív érzelmi töltetű dolgokat.Legyen munka vagy magánéleti, a lényeg, hogy jó érzéssel gondolj rá!
 • Gyűjtsd össze a pozitív tulajdonságaidat, írd is le, mert hidd el több van, mint gondolnád
 • Listázd össze, hogy az elmúlt időszakban, ( mondjuk az utóbbi 2 évben) milyen pozitív munkafolyamatok, eredmények voltak az életedben, amikben részt vettél.
 • Mindig találj bizalmast, akit avass be a tervedbe, hogy legyen kinek elszámolással tartoznod, mert ez mindenképpen motivál majd, hogy menj előre

Olvass tovább!

 • Ha találtál olyan számodra erőt sugárzó folyamatot a múltadban, amit szívesen vinnél tovább, TEDD MEG. Gondold végig, hogy akkoriban, milyen élethelyzetben voltál, és azt mennyire lehet reprodukálni vagy tovább fejleszteni most a jelenedben.
 • A fentiekből egyenesen következik, hogy találnod kell egy új célt magadnak.
  Mindegy menyire picurka, és minél rövid távúbb annál jobb, sőt ne akard egyből a vezetői széket vagy megmászni a Himaláját, mert valószínűleg ez nem fog sikerülni. Apró léptek, kicsi és szinte garantált sikerek. Ezzel gyorsan és nagyban növelni fogod az önbizalmad, mert “megcsináltam”, a sikeréből adódólag pedig újabb feladatra fogod ösztönözni magad. Ez egy öngerjesztő láncolat, folyamat, aminek pozitív hatását csak az érzi, aki belekezd! Ezzel a motivációd ismét tüzet fog kapni.
 • Lehet, hogy terveidet nem kellene a szociális hálózatokon  szétkürtölni, mert mindig akad olyan, aki a kezdeti stádiumodban inkább próbál majd vissza kergetni az alap helyzetbe, ami nagyjából számodra a kudarcot jelentené.
 • Vigyél rendszert az életedbe, eleinte szokatlan lesz nagyon, de baromira jó a hatása.
 • Vezess naplót! Rendkívül fontos, hogy kövesd magad napról napra, hogy haladsz. A kisebb kudarcot is vesd papírra, mert később amikor eléred a célod, jó lesz visszanézni, hogy nem ment ugyan minden simán, DE AKKOR IS MEGCSINÁLTAM!

Azért írtam a fenti pontokat, hogy segítsek Neked, ha éppen szükségét érzed, és ígérd meg magadnak, ha elkezdesz a változás útjára lépni, nem fogod feladni!!!

Komfortzóna te el mered hagyni? Mert az igazi élet odakint van

Minden kezdet nehéz, és sajnos ez a normális.
Akik soha nem próbálnak meg változtatni az életükön, pályafutásukon csak sóvárognak, nyafognak és csodálnak másokat stb., azok egy oltári élményt hagynak ki!

Mint festő a színt a palettájáról!

Csatlakozz a Dobrai F. Rezső/coach facebook oldalunkhoz is, ahol mindig friss információkat találsz.

Barátsággal!

2017.március

Még több a motiváltságról!