Állásinterjúk útvesztőjében

2018-01-13T16:10:27+00:00 március 15th, 2017|Tags: |

Az állásinterjúk útvesztőjében sok akadályba beleütközhetünk. Mivel magunkat kell eladni, mindenki a legjobb formájára törekszik, ez nem minden helyzetben előnyös.
Ákos sikeresen vette az első akadályt, ami a HR-es kollégával zajlott. Jól érezte magát az első megmérettetésen. Végig azon gondolkodott, mivel tudná “megfejelni” az első találkozó sikerességét. Sok új ötlet kavargott a fejében, hiszen gyakorlott és tapasztalt értékesítő volt. Már elsőre látta, hogy hol lehetnek azok a kiskapuk, ahol ő domborítani tudna az új cégénél.
Persze még nem volt nyert ügye, hiszen volt még egy találkozó hátra.

A mai napon a cég kereskedelmi vezetőjéhez tartott a második megmérettetésre. Felkészült és rutinos saleses volt, valahol a harmincas éveinek végét taposta. Ismerte és szerette az értékesítés összes mozzanatát. Ráadásnak, láthatóan a tűz is égett benne, hogy bizonyítson majd az új munkahelyén.
A találkozó elkezdődött, barátságos hangulatban beszélgettek.

Ákos sok kérdést tett fel a céggel kapcsolatban, forgalomra és hatékonyságra való tekintettel. Mivel ismerte a cég termékeit, és mert régen mozgott a piacon, ezért hamar leszűrte magában, hogy mivel lehetne jobban és hatékonyabban berobbantania az új helyén.
Ennek hangot is adott, és ontotta a jobbnál jobb ötleteit a cég második emberére.

Tippek állásinterjúhoz 3 fontos dolog amit tudnod kell

Aztán eltelt kb. 30 perc, lassan lecsengett a beszélgetés. Közben megérkezett a cég tulajdonosa, aki sajnos lekéste a meghallgatást és szinte csak egy parolázásra ugrott be az irodába. Majd a szokásos röpke bájcsevegés után, elköszöntek Ákostól és kérték várjon türelemmel, amíg kiértesítik a döntésükről.

6 nap múlva, levélben kapta a tájékoztatást, hogy sajnos nem rá esett a választás.

Napokig beszélgettem vele, mert valahol trauma volt számára a fenti kis történet konklúziójával szembesülni. Nyilván benne van a pakliban, hogy nem sikerülhet minden egyes állásinterjún jól szerepelni. De egy biztos! Egy állásinterjú mindig több tényezős.
Ne feledd, nem csak rólad szól.

Talán a néha a kevesebb több?!
Sajnos sokan elbuknak az Állásinterjúk útvesztőjében.

De Te ne járj így!

Szívesen segítek, ha állásinterjú előtt, vagy közben vagy, és szeretnél minél hatékonyabban, de mértéket tartva megfelelni.
Beszélgessünk az elképzelésedről, hogyan vagy mivel szeretnéd az új munkáltatóidat lenyűgözni.

Szeretettel várom hívásod vagy üzeneted.

Csatlakozz a Dobrai F. Rezső/coach facebook oldalunkhoz is, ahol mindig friss információkat találsz.

2017.március

ÍGY KEZDŐDNE A KÖZÖS MUNKÁNK
Ne maradjon le!

Iratkozzon fel
a hírlevelünkre

Hírleveleinkről természetesen bármikor leiratkozhat.
FELIRATKOZOM
close-link